E3 2010: Sony Press Conference

Sony var sist ut på mässan men avslutade därefter. Såg mest påkostad ut och var utan tvekan längst. Sony valde dock, likt Microsoft, att spendera en lite för lång tid med att tala om deras nya satsning på motion controlls som de tror ska få alla Wii ägare att skaffa en PS3/360 istället. Säga vad man vill om Sony men deras satsning på design den senaste tiden har inte varit stabil, den kommande lysande löskuken som är deras tolkning av en Wii-mote och kameran som ska registrera eländet ser inte bra ut alls och den största frågan är var fan man ska få plats med alla dessa kameror och grejer. Det talades mycket om hur de inte glömmer bort den riktiga skaran gamers utan att de bara vill få fler att avnjuta deras produkter, aka make more money like Nintendo. Till skillnad från Microsoft hade de faktiskt en eller annan titel till just Playstation Move som såg spelbart ut men det känns lite som att allt de tror folk ska bli uppspelta över är redan gjort, Nintendo har gjort det där för några år sen och den enda skillnaden är att ni gör det i full hd. Jag är lite tveksam till deras satsningar men med lite tur ska det väl bli nått av det här med. Jag står däremot fast vid att en lysande löskuk inte var en snygg designlösning.

När de väl börjar tala om spel så visades knappt någon exklusive vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att de valde att visa Killzone 3 och Infamous 2 veckorna innan E3 för att bygga lite hype. De visade däremot Little Big Planet 2 som såg riktigt bra ut. Förutom detta lät de verkligen tredjepartsutvecklarna dra deras maskin genom presentationen genom en mängd köpta "only on PS3" lösningar som de fixat och trixat med olika utvecklare vilket jag fann lite pinsamt men troligen nödvändigt för att få folk att köpa spelet till PS3 och inte till 360. Som vi alla vet är ju inte alltid tredjepartsliren fullt så klara till PS3 som de är till 360 i och med att många slarvigt portar spelet. Bayonetta till PS3 förblir det bästa exemplet på hur jävla illa det kan det gå. Final Fantasy XIV fick lite spotlight och spelet ser bara bättre och bättre ut. Gran Turismo 5 dök också upp som en exklusive som jag inte bryr mig det minsta om, bilspel har aldrig varit något jag orkat spela om det inte inkluderar någon galenskap eller en fet minigun som hänger på sidan av åket. Detta leder oss intressant in på Sonys största överraskning för PS3, nämligen ett nytt Twisted Metal. Lite tidigt att säga huruvida det blir bra eller inte men jag var väldigt förtjust i de tidigare delarna i serien så det ska helt klart bli intressant att testa när det släpps senare i år. 

När det gällde deras PSP så släpper de ingen ny maskin utan påpekar lite klumpigt att PSP är den enda bärbara maskinen för riktiga gamers. Ooohkej... kanske om det fanns lite jävla spel till den grabbar!? Störde mig lite hårt åt de avfärdar Nintendos konsol återigen som en maskin bara för småbarn trots att den har fler och bättre spel än PSPn som inte ens borde få kallas för en bärbar maskin, man måste ju ha den inkopplad i väggen konstant. Trots detta visades det upp i förbifarten en del intressanta titlar. Ytterligare ett portabelt God of War, Kingdom Hearts och The Third Birthday (Parasite Eve 3 högst troligen) som såg riktigt intressanta ut. Specielt The Third Birthday som är en titel jag ser fram emot riktigt, riktigt mycket. Var längesen man fick spela ett Parasite Eve.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0