Top 5 Pixel-Hitler bossar

1. Bionic Commando (NES/Famicom)


Sista bossen i Bionic Commando är ingen annan än Adlof Hitler himself och kanske en av de tidigaste boss-varianterna av den tyske tyrannen. Han har allt man kan kräva av en slutboss egentligen. Han är ond, kalkylerande, självsäker (se nedan) och inte rädd att ta saker och ting i egna händer.På den japanska utgåvan (Famicom) så ser man Hitler torna upp sig i bakgrunden med armarna utsträckta och en bister min strax under den lilla mustaschen. Den europeiska och amerikanska utgåvan såg trist nog väldigt annorlunda ut. Lustigt nog ser det ut som M.Bison har sin första screen-time på den japanska utgåvan där han (och troligen hans tvillingbror) står och skjuter kulspruta på Rad Spender som svingar frammåt med sin lilla robotarm.När man satt stopp för Hitlers onda planer och besegrat honom så gör man det med råge. Man skjuter helt sonika huvudet av honom. Detta måste vara ett av de mest våldsamma inslag man stött på till NES/Famicom och det fördes givetvis över till remaken Bionic Commando Rearmed som svenska GRIN var med och utvecklade.SPOILER:

2. Persona 2 (Playstation)

Inte nog med att Hitler är sista bossen i spelet och dessutom har ett slags själsligt och släktmässigt band till spelets huvudperson, han är dessutom polare med Nyarlathotep (läs Lovecraft) och svingar spjutet som man stack ihjäl Jesus med. Yikes, blir man farligare än så?
3. Wolfenstein 3D (Multi)


B.J. Blaskovic var en pionjär när det gäller att smyga in i Nazisternas högkvarter och ta sig an den cybernetiske führern. Inte nog med att den mustaschprydde diktatorn var full i cybernetiska implantat, han bar runt på två miniguns också! En episk strid följde givetvis och det kanske är den strid som Hitler kommer att bli ihågkommen för mest när det gäller att agera skurk i tv- och dataspel. Hitler dök aldrig upp mer i något Wolfenstein trots att två ytterligare spel dykt upp i serien. Blaskovic fick komma tillbaka, men Hitler hade glömts bort.


Hitlers åsikt om next-gen Wolfenstein:
4. Download 2 (PC-Engine)


Ett shoot em up där man kort och gott så lokalisera Hitlers fortfarande levande hjärna och förstöra den... innifrån! Surrealistisk och vansinnigt spel där man får en svängom med führern såväl som hans inre demoner!
5. Operation Darkness (XBOX 360)


Ett SRPG (Strategy Roleplaying Game) från Japan där man som ett allierat specialförband fullt av nekromantiker, varulvar, magiker och annat oknytt ska ta sig en Hitler och hans legioner av odöda där vampyrer som exempelvis Carmilla och Vlad Tepes håller låda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0